תינוקת בת 3 חודשים לא ישנה במהלך יום

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/03/2013 | 14:30 | מאת: דלית

שלום, יש לי תינוקות בת 3 וחצי חודשים, יונקת הנקה מלאה. התינוקת לא ישנה הרבה - סה"כ היא ישנה בין 10 ל-11 שעות ביממה בלילה היא ישנה בין 6 ל- 8 שעות ואחכ קמה לאכול ואז לרוב נרדמת לעוד כשעתיים (תהליך ההירדמות בדרכ לוקח כשעה של בכי שאנחנו מנסים לעשות הכל כדיי להרדימה). אחכ במהלך היום קשה לה להירדם, גם אם נראה שהיא עייפה (משפשפת עיניים, מפהקת ולפעמים בוכה שזה נראה מעייפות או יונקת ונרדמת), היא נרדמת לעשרים דקות בדרכ ולא יותר. אני מנסה להשכיב אותה לישון כשאני מזהה פיהוק ראשון או אחריי 45 דק של ערות ואפילו לפני אבל זה לרוב מלווה בצרחות ולרוב לא מצליח, אם זה מצליח לרוב זה נגמר בעשרים דקות של שינה ולא יותר חשוב לציין שמהתחלה היא לא ישנה הרבה..... וכעת היא הגיעה למקסימום שינה שלה. רופא ילדים בדק אותה ולא זיהה בעיה מיוחדת. שאלותיי היא - היא ישנה פחות מהממוצע, ממוצע שעות השינה של גילה הוא כ- 15 / 16 שעות, האם זה יכול לפגוע בהתפתחות שלה? האם זה יכול להיות תקין שהיא ישנה פחות מהממוצע? המון תודה מראש, דלית

02/04/2013 | 08:14 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

גם 10-11 שעות ביממה - תקין לגיל. עם זאת מציעה שתערכי יומן מדוקדק (כולל תנומות קצרצרות על הידיים למספר דקות) - וודאי תגלי שמשך השינה שלה ארוך ממה שהרגשת.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים