הפרעות שינה ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

17/03/2013 | 18:54 | מאת: אמיל

לבתי, בחודשיים הקרובים ימלאו 11. אנו מבחינים בהתעוררויות כשעתיים בממוצע לאחר שנרדמת, כאשר לעתים היא בוכה, לעתים קמה מהמיטה ומתחילה ללכת, ולדעתים מדברת/צועקת, ולאחר שאנו מחזירים אותה לשינה במיטתה בדרך כלל נרדמת לאורך כל הלילה. בבוקר, כאשר אנו שואלים אותה אם היא זוכרת מה היה בלילה הקודם, היא אומרת שאינה זוכרת. עד לפני שנה לערך, היו אפיזודות לא תכופות של הקאות מתוך שינה שבגינן הייתה מתעוררת. מאוגוסט 2012, אין אפיזודות של הקאות ליליות. בתנו חוששת משינה מחוץ לבית. נבקש עצתכם באבחון התופעה במידה וידועה וכן בטיפול במידה ונדרש כזה. מדובר בילדה בריאה, פעילה, חיונית, פעילה ספורטיבית, תלמידה טובה מאוד, שקדנית וחרוצה.

18/03/2013 | 07:43 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מדובר בביעותי לילה שהינה תופעה שכיחה בגיל הילדות שלא דורשת בדרך כלל התערבות.אם האירועים מופיעים מידי לילה ואף מספר פעמים בלילה לאורך תקופה ארוכה יש לשקול טיפול תרופתי. הדבר היחיד שצריך לדאוג לגביו הוא אמצעי זהירות שלא תמעד/תפצע בזמן האירועים. אין רקע פסיכולוגי ואין לכן סיבה לדבר עם הילד על האירועים הנ"ל היות ולא מודע להם בכלל.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים