ילד בן שנתיים ו4 שלא רוצה לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/03/2013 | 21:44 | מאת: תמי

רפאל בן שנתיים ו4 והוא ילד מאוד פעיל ומאוד לא אוהב לישון. מאז שהוא נולד שינה הייתה אישו . עשינו הכל: שיטת 5 הדקות. נתנו לו לבכות. ישבנו וליטפנו... הכל. גם אם לתקופה מסוימת הוא נרדם בקלות, בכל תקופה של שינוי מן הסתם יש התדרדרות קשה. לפני חודש עזבנו את הארץ למלטה וכמובן שהחודשיים האחרונים היו מאוד מבלבלים עבורו (עבורנו..) מאז הגעתנו ואולי גם קצת לפני הוא לא נרדם אלא אם אני או בעלי לידו וזה לוקח שעה שעתיים. בנוסף הוא מתעורר בלילה פעמיים-שלוש ושוב צריך להיות לידו. בסביבות הבוקר המוקדמות הוא בא למיטה שלנו וישן עד כשמתעוררים. מה לעשות?? תודה

07/03/2013 | 07:31 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זהו מקרה שקשה יהיה לענות על כל מרכיביו דרך הפורום. כללית, אני לא בטוחה שיש קשר עם המעבר - נסיונות ל"גנוב" זמן ולמתוח את תהליך ההרדמות קיימים בגיל זה ללא קשר. בד"כ ליווי הורי תוך שימת גבולות ברורים (על כסא, במרחק, ללא דיבורים, ללא מענה על "תירוצים שונים") עובד ומקצר את משך ההרדמות ובשלב הבא מפחית את ההתעוררויות הליליות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים