בעותי לילה, בן 3 ו- 3 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/03/2013 | 18:19 | מאת: נועה

שלום רב, בני בן ה 3 ו- 3 חודשים צועק כמעט כל לילה. יש תקופות שיותר ויש שפחות. אבל במשך כשנה הוא מדבר אבל בעיקר צועק מתוך שינה. רוב הדברים הם שליליים כגון: לא! , רק אני! לא ככה! אבל אני לא רוצה! או פשוט קורא לנו. וכו'... מתוך שינה. לפעמים הוא מתיישב ומדבר איתנו אבל כשאני עונה הוא פתאום אומר לי :לא אבא, לא ככה. ומכאן אני מבינה שהוא עדיין ישן. האם זה נורמלי? על מה זה מעיד? האם חוויות היום עד כדי כך קשות לו?

07/03/2013 | 07:28 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין קשר עם חוויות היום. כפי שציינת בכותרת מדובר בביעותי לילה שהיה תופעה שכיחה בגיל זה ללא רקע פסיכולוגי מאחוריה. אין מה לנסות להעיר את הילד. רק אם תדירות האירועים גבוהה (מידי לילה, מספר פעמים בלילה, לאורך זמן של שבועות-חודשים) - יש לשקול טיפול תרופתי.

07/03/2013 | 09:18 | מאת: נועה

כבר כשנה שהוא צועק בלילות. כמעט כל לילה. יש לילות שפעם אחת וזה נרגע. יש לילות שהוא צועק הרבה פעמים לפעמים עם בכי. ברוב הכמעט מוחלט הוא נרדם מיד שוב. לעיתים רחוקות הוא מתעורר וקורא לנו בבכי. על איזה טיפול תרופתי מדובר?

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים