הפרעות שינה אצל תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/03/2013 | 14:15 | מאת: עדי

היי, הילדונת שלי ילדה רגועה מאוד מאוד במשך היום וישנה בסדר ביום (שנת בוקר חצי שעה, שנת צהריים שעה וחצי ושנת אחה"צ חצי שעה) אנו מרדימים אותה ע"י לחשושים וליטופים. עד לפני חודשיים קמה פעם אחת בלילה לאכול (הנקה מלאה) הבעיה הייתה שהיא עושה קקי כל הנקה ולכן בהחלפת טיטול התעוררה לשעה-שעתיים. לאחר שסידרנו לה את השעות במשך היום נרדמה מיד אחרי החלפת הטיטול. בשבועות האחרונים התחילה בעיה חדשה שהיא מתעוררת כל שעה בבכי. ממש מתחילת השינה ועד שהיא אוכלת את הארוחת לילה. חשבתי שהכל נובע מזה שהיא רעבה והאכלתי אותה פעמיים בלילה מה שגרר המון קקי ולילה כמעט לבן...מה עוד יש לעשות?יש לה קפיצה מוטורית רצינית, אבל האם תופעות הלווי בלילה נמשכות מספר שבועות?השיניים לא צצות... תודה!!

06/03/2013 | 08:14 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קשה לענות על השאלה. כללית, "קפיצה מוטורית" (מניחה שמדובר בקפיצה בהתפתחות המוטורית) לא גוררת שינויים בדפוסי השינה. בקיעת שיניים יכולה להיות מלווה בכאבים ולכן בהתעוררויות ליליות. החלפות טיטול יכולות לגרום להתעוררות אבל בלתי נמנעות. בקיצור - בשלב זה לא הייתי מבצעת שום התערבות. ההתמקדות בנושא השינה צריכה להיות בתחילת הלילה - להפריד בין ההרדמות ובין ההנקה/בקבוק/מגע/נענוע וכו'.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים