בן שנתיים וחצי מתעורר עשרות פעמים ומתנדנד במיטה..

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/03/2013 | 12:13 | מאת: נטול שינה

שלום רב , מזה כמה חודשים , בננו בן השנתיים וחצי , מקיץ עשרות פעמים בלילה ,כשכל יקיצה מלווה בנדנוד קצבי במיטתו , בתוספת מה שנשמע כזמזומים/המהומים שיכולים להמשך זמן ארוך כחצי שעה ולפעמים קצת יותר !! חשוב לציין , שגם במהלך היום , כשהוא נמצא לבד ,לעיתים קרובות הוא נכנס למצב דומה של נדנוד קצבי מתוך ישיבה או על 6. כשאנחנו מגיעים אליו כדי להרגיעו , הוא מייד מפסיק את הריטואל כשהוא מבחין בנו. במהלך היום בחברת אחרים, התנהגותו נורמלית לחלוטין, נדיר שהוא עוצר לרגע להתנדנד, הוא ילד חברותי, חייכן, קשר עין ארוך וממוקד, מחבק ומנשק, משחק עם ילדים, עומד על שלו ומבין כל סיטואציה. בעבר, התגלו נוזלים באזניים , אבל בבדיקה לפני 4 חודשים נשללה התופעה. נשמח להכוונה,ייעוץ בנושא, כיוון שבעקבות זאת הפכנו לנטולי שינה בעצמנו ! תודה.

06/03/2013 | 08:09 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מדובר קרוב לוודאי בהפרעת שינה שנקראת rhythmic movement disorder. התופעה חולפת ובד"כ אין צורך בטיפול. בד"כ הילדים עושים את התנועות והוצאת הקולות בזמן ההרדמות (ולא רק בזמן היקיצות הליליות). גם התדירות שאת מתארת "עשרות פעמים בלילה" - לא אופיינית. ממליצה לכן לכמת את התופעה (כולל זמנים) ולפנות ליעוץ של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים