פחד אחרי צפיה בתוכנית

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/02/2013 | 15:06 | מאת: מיכל

ביתי בת ה10 ראתה תוכנית טלויזיה ששודרה בערב על זומבים ומפלצות (בערוץ הילדים!) וממה שהיא סיפרה, מה שהבהיל אותה זה הפחד שהיא ראתה אצל הילדים בסידרה וגם הדמויות. מאז, כבר שבוע, היא מפחדת לישון לבד בחדרה, ממש מסרבת ונכנסת להתקף הסטרי. חזרה להרטיב במיטה, (לא כל ערב, אבל מאז התוכנית הרטיבה 3 פעמים השבוע.) גם ככה היה לנו תהליך ארוך עד שנגמלה מהרטבה במיטה. נגמלה בגיל 9. מסכימה לישון עם אחותה בחדר. מדובר בילדה פעלתנית מאוד, הולכת לצופים וכבר ישנה בטיולים מחוץ לבית ללא ההורים, אוהבת לישון אצל חברים, אף פעם לא נחשבה לחרדתית אלא להפך מן "טום בוי" שמשתוללת ומלאת ביטחון. לפני כמה שנים גם ראתה תוכנית על נחשים וגם אז פחדה נורא, עבר לה בסוף לאחר כמה שבועות. מה המלצתך?? האם להתעקש שתחזור למיטה שלה או שלבנתיים לתת לה לישון עם אחותה באותו החדר? והאם יש משהו שיכול לעזור לה, כי היא מבינה "שזאת תוכנית ולא משהו אמיתי" אבל עדיין לא מצליחה להשתחרר מהפחד. כן נשארת לבד כשאנחנו בעבודה, רק החליטה שהיא נועלת עכשיו גם את הדלתות של השירותי/מקלחת בנוסף לדלת הכניסה.. אשמח לשמוע תגובתך, תודה :)

20/02/2013 | 08:06 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בשלב האקוטי לא הייתי מתעקשת על שינה בחדרה היות ומצאה פתרון של שינה בחדר עם אחותה. אירועים כאלה טיבם שהם חולפים והיא מראה שהיא מתמודדת יפה עם הדברים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים