הרדמות אצל תינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/02/2013 | 19:03 | מאת: טוטו

שלום, תינוקת שלי היא בת חודש וחצי ומעוד קשה להרדים אותה. מרדימים אותה בעיקר על הידיים, וזה לוקח הרבה מעוד זמן. בעיקר זה קשה בלילה, כאשר אחרי 20 דקות הנקה לוקח יותר מ 40 דקות להרדים אותה. כאשר אני שמה אותה במיטה ומנסה להרדים שם היא צורחת לא משנה מה אני עושה, עד שאני מרימה אותה. דבר נוסף, ביום היא מתעוררת אחרי חצי שעה של שינה, ולא נרדמת חזרה. איך אפשר להרדים אותה יותר מהר ואיך לגרום לה יותר זמן ברציפות ביום? תודה.

06/02/2013 | 07:30 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי תמונה אופיינית בגיל זה ואין צורך בכל התערבות עד כמה שהדבר קשה להורים. בגיל זה יש הרבה אי נוחות ולא כל בכי קשור דווקא לעייפות. הדבר הנכון בגיל זה הוא "לזרום" עם התינוק וללמוד אותו. סביב גיל 6 חודשים ניתן ללמדו בהדרגה רדמות עצמאית. לגבי השינה במשך היום - תקינה. אין מה לנסות להרדימה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים