הפרעת שינה חדשה ומטרידה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/02/2013 | 09:35 | מאת: שרון אמא של יעלי

שלום רב יעלי בת שנה ו7 חודשים, עד לפני כחודש הלכהלישון "יפה" בכוחות עצמה ללא עוררין וישנה שינה רצופה ושקטה. בחודשיים האחרונים בוכה מאוד שמכניסים אותה למיטה לעיתים משחקת במיטה עד שנרדמת לעיתים בוכה לסירוגין עד שנרדמת, בנוסף מקיצה בלילה ומתקשה מאוד להרדם, בוכה , צוחקת מקטרת עד שבוכה מאוד ומבקשת לישון.אני משתדלת לא לגשת אליה כי מיד נעמדת ורוצה ידיים לרוב קורה סביב 4-5 לפנות בוקר ואז נרדמת מחדש ב 6 וחצי לערך ואני נותנת לה לישון שעה. לא יודעת מה הביא לשינוי, מותשת לחלוטיןאודה על עצתך, יום טוב

04/02/2013 | 14:39 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קשה לי להסביר את השינוי אולם נראה שמה שאתם עושים הוא נכון (היא נרדמת ברב המקרים לבד ללא בכי - או שלא הבנתי נכון). קרוב לוודאי שדברים ישתפרו ואם יחמירו יתכן ויהיה מקום דווקא ללוות את הילדה בתהליך ההרדמות על ידי ישיבה על כסא במרחק.

18/03/2013 | 15:15 | מאת: אמא של יעלי

שנה ו9 חודשים, נרדמת בכוחות עצמה אחרי סיפור, לעיתים בוכה מס שניות ואז נרדמת בשעה 20:00. בלילה בדר"כ סביב השעה 2:00 מתעוררת לעיתים בוכה ומפסיקה מנסה להרדים את עצמה לעיתים הבכי חזק יותר או שקוראת לי לוקח לה כמעט שעתיים להרדים את עצמה. היות ושנתי קלה מאוד אני ערה לתופעה הזאת כבר זמן רב מרחמת עליה כי מאוד רוצה לחזור לישון אך ללא הצלחה . כיצד אפשר לעזור לה להרדם שוב מהר יותר, האם משהו בתזונה בארוחת הערב יכול לעזור , אם אגש אליה בפעם הראשונה יעזור?

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים