קשיי שינה עם תינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

30/01/2013 | 09:46 | מאת: שני

התינוק שלנו בן 4 חודשים ומגיל 0 לא ישן מעל לשלוש שעות רצוף בלילה.היו לנו רק 4 לילות בהם ישן 5 שעות רצוף וחשבנו שהמצב משתפר אך אחרי 4 הלילות הללו המצב חזר לקדמותו. בתקופה אחרונה המצב אף החריף וכל שעה -שעה וחצי הוא מתעורר ומתקשה להירדם. אנחנו אובדי עצות ומתוסכלים מכך שאינו יודע להרדים עצמו ושאינו ישן כמות שעות רציפה ומספקת בלילה. חשוב לי לציין שהוא לא ישן מעל לשעתיים מקסימום במהלך היום, וגם שינה זו אינה רציפה אלא מחולקת לחצי שעות במהלך היום. מה עלינו לעשות? האם עלינו לקרוא ליועצת שינה?

03/02/2013 | 07:55 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לא. מציעה בשלב ראשון לערוך רישום מדוייק של שעות השינה של בנך ביום ובלילה במשך מספר ימים ולראות מה התמונה שמתקבלת. אם עולה חשש על ידי רופא הילדים לאחר הרישום שיש איזושהי בעיית שינה - הוא יפנה אותך לרופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים