תינוקת בת 6 חודשים מסרבת לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

30/01/2013 | 00:56 | מאת: יערה

שלום רב, ביתי בת 6 חודשים. מגיל חודשיים ועד גיל 5 חודשים ישנה לילות מלאים. רוב הזמן נרדמה באופן עצמי. מגיל 5 חודשים חל שינוי חד בהתנהגותה שהתחיל בשבוע בו סבלה מכאבי שיניים. היא לא נרדמת לבד. אנחנו לא רוצים להרגילה לישון על הידיים ולכן יושבים ליד מיטתה במשך שעות רבות עד שנרדמת. לפעמים אם היא בוכה מנענעים אותה ולוחשים ששש...ששש...אם אנחנו מעיזים לצאת מהחדר או מטווח הראיה שלה היא צורחת צרחות אימה (מסוגלת לעשות כך במשך זמן רב). במקום לישון לילה שלם היא מתעוררת ב12:00, 2:00, 4:00 וסופית ב7:00.כל אחת מהיקיצות הללו מלווה בצרחות אימה ובישיבה שלנו במשך שעה עד שעה וחצי לידה. בעלי ואני אחרי חודש ללא שינה ואובדי עצות. לא היו שינויים בבית, לא שינינו את טקס השינה. הדבר הנוסף היחיד שהשתנה הוא שהיא מתגלגלת כעת מצד לצד (בטן,גב והפוך) וכשהיא מתעוררת היא משתוללת במיטה שלה במקום לחזור לישון. אנחנו ממש מיואשים. אודה מאוד על עזרתך.

31/01/2013 | 15:23 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

האם אני מבינה נכון שבכל ההתעוררויות הליליות אתם לא נותנים לה לאכול? בגיל 6 חודשים אין מה למנוע מתינוק לאכול במהלך הלילה. נכון ללוות את התינוק בתהליך ההרדמות ולנסות בהדרגה להפריד בין בקבוק והרדמות אך תינוקות יכולים לאכול במהלך הלילה עד גיל שנה.

31/01/2013 | 22:08 | מאת: יערה

נותנים לה לאכול ב24:00 וב4:00. אתמול הייתה הטבה. יכול להיות שהיא הבינה שאנחנו כבר מתלוננים בכל מיני פורומים :) ישנו פעם ראשונה בחודש 7 שעות רצוף, אני פוחדת לפתח ציפיות. עדיין אשמח לעצתך כי אני לא יודעת מה יהיה ההמשך. אגב בקשר להאכלות, פעם הייתי מאכילה ב8:00 לפני השינה וב5:00 עם היקיצה, אבל עכשיו כשהיא מתעוררת היא אומרת נמנמנמ אז אני לא רוצה להרעיב אותה. האם זה נכון לטעמך?

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים