בת שנתיים מתקשה ללכת לישון ומתעוררת בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/01/2013 | 22:01 | מאת: תמר

שלום רב, ביתנו בת השנתיים היתה עד לאחרונה נרדמת לבד במיטתה לאחר טקס שינה קצר (היתה מעסיקה את עצמה עד הרדמות). בחודש האחרון החלה לסרב ללכת לישון בערב ולבכות ונאלצנו לשבת לצידה עד הרדמות (בוכה גם אם עוזבים לשתי דקות מבטיחים לחזור וחוזרים). התחלנו גם להרגילה בצורה הדרגתית יותר לשינה (כיבוי אורות בבית, סיפור בחדר עם אור קטן וכו'). בנוסף, בשבועיים האחרונים מתעוררת בלילה בבכי עז (קצת היסטרי) וצריך לשבת על ידה עד הרדמות. לאחרונה גם פיתחה פחדים חדשים (אנשים זרים/כלבים/צל וגשם). בגן ישנה בצהרים (כשעה וחצי), מתנהגת כרגיל אבל הגננת מציינת שאכן מפחדת מדברים מסויימים. בקיצור נראה לנו שיש כאן פחד וחשש לישון וקצת גם קושי להפרד מהעיסוקים המעניינים. ברקע אציין שאבא שלה היה בחו"ל לשבוע בערך בתחילת החודש וכשהיא מתעוררת בלילה היא דורשת אותי דווקא (ההורה המועדף).

31/01/2013 | 11:54 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי תמונה אופיינית לגיל ולאור מה שתארת כדאי שתלוו אותה בתהליך ההרדמות (על כסא ממרחק ללא דיבורים וללא מגע) בתקופה הקרובה. לגבי הבכי בלילה - קשה לי להעריך את סיבתו. הדבר הנכון בשלב זה זה רק לעקוב.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים