שנת תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

28/01/2013 | 06:35 | מאת: קרין

היי אשמח להתייעץ עם יועצת שינה לגבי ביתי בת השנה שיונקת בלבד, היא הולכת לישון בסביבות 8 כמה לאחר 4 שעות לאכול ואז לקראת 5-6 לפנות בוקר מתעוררת שוב אוכלת וישנה עד 8-9 בבוקר. האם זה סביר שהיא ישנה כ 12 שעות? זה בסדר שבשעה 6 היא לא מתעוררת ופעילה אלא הולכת לישון מיד אחרי ההנקה?. בנוסף רציתי לשאול, לרב בזמן שנת הצהריים אנחנו בפעילות בחוץ כך שיוצא שהיא נרדמת או בעגלה/בסלקל ואף פעם לא לבד במיטה, ואם אנחנו בבית אז היא תירדם במיטה רק אחרי הנקה. בלילה היא נרדמת לבד אחרי הנקה במיטתה המון המון תודה!

29/01/2013 | 07:57 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

תינוקות בגיל שנה ישנים גם עד 16.5 שעות ביממה. כך שנשמע לי שהיא בתחום התקין. למרות שנרדמת עם הנקה או בתנועה (סלקל/עגלה) - נראה שמתעוררת פעם אחת בלילה. עם זאת - רצוי לנסות להפריד בין ההנקה וההרדמות כי הקשר זה יכול להביא להפרעת שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים