תינוקת בת חמישה חודשים ושבוע

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/01/2013 | 16:30 | מאת: ליאת

שלום, ביתי ישנה לילה שלם מגיל חודש, מהשעה שבע בערב בערך עד שש בבוקר בערך. (יש לציין אחוזון מאוד גבוה ככה שלא היינו מוטרדים מכמות השעות ברצף...) ביום היא ישנה 4 תנומות, כששלוש מהן בערך שעה - שעה וחצי ועוד אחת ארוכה יותר. בשבועיים האחרונים החלה בסביבות ארבע לבכות מתוך שינה, ובשעה חמש להתעורר לגמרי (יש לציין שעד לפני שבועיים שמענו אותה בוכה אולי פעמיים... עד אז היא הייתה יותר מיללת כשמשהו מפריע לה ועכשיו היא למדה ממש לבכות). כשהיא מתעוררת בחמש אנחנו לא מדליקים את האור ולא מוציאים אותה מהמיטה בחשש שהרגלי השינה הטובים שלה לא יהרסו. זה נראה לנו כמו קפיצת גדילה, או שינוי כלשהו שעובר עליה... הרי היא למדה כמה דברים חדשים בשבועות האחרונים :) אבל חשוב לי לשאול ולבדוק לפני שארבע בבוקר הופך להיות 3 או 2 וכן הלאה... העניין הוא שברור לי שהיא ישנה יחסית הרבה לגילה ולכן חשבתי לנסות לקצר לה את התנומות ביום או להשכיב אותה לישון קצת יותר מאוחר, אבל זה נראה לי ממש בלתי אפשרי להשאיר אותה ערה כשהיא כבר מפהקת ולא רוצה לשחק. מעבר לזה למדנו שכשהיא ישנה מאוחר יותר היא מתעוררת מוקדם יותר. מה עושים? האם להשלים עם זה שהיא מתעוררת בשעה ארבע או חמש או שניתן לשפר את זה? תודה.

10/01/2013 | 16:34 | מאת: ליאת

טקס שינה מתחיל קצת אחרי שש. מקלחת, בקבוק בחדר עם מנורת לילה, גרפס ולישון.

13/01/2013 | 09:34 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין מה לעשות שינויים בשעות השינה במהלך היום. כמו גם לא בשעות השינה בשנת הלילה. על פי מה שאת מתארת - אם נרדמת עם בקבוק אז הדבר היחיד שהייתי ממליצה זה ללמדה להרדם ללא בקבוק. זה הדבר היחיד שיבטיח שמספר ההתעוררויות הליליות לא יעלה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים