שעון ביולוגי -הרדמות בשעות מאוחרות אצל ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/01/2013 | 10:35 | מאת: אפרת

בתי בת ה10 נרדמת בכל לילה בין השעות 10:30-11:30, ואם מתאפשר לה, מתעוררת באופן טבעי סביב 9:30 בבוקר. מאז שהייתה פעוטה הייתה נרדמת בשעות מאוחרות שכאלה.הרגלי השינה שלה טובים-אין התנגדות ללכת לישון, יש בבית שגרת שינה קבועה וטקסית, הבית רגוע בערב,נכנסים למיטה סביב 8:30, שומעים סיפור וכו'. בתי שוכבת במיטה בשקט במשך מספר שעות, היא רגועה, בשנים האחרונות גם קוראת,אבל היא עירנית לחלוטין.לאחר שהיא נרדמת, שנתה בכל לילה רגועה, שלווה ועמוקה. בבוקר קשה לה מאוד לקום, ואני מרגישה כאילו עבורה זה "אמצע הלילה". כאשר בחופשים מתאפשר לה ללכת לישון בשעה שהיא בוחרת, היא שוכבת לישון בערך ב 11:00 ונרדמת מיד. אנחנו מבינים שכנראה השעון הביולוגי שלה מתנהל בשעות כאלה באופן טבעי. אך לאחרונה ועם כניסתה לגיל ההתבגרות, אנחנו רואים שהיא מאוד עייפה, ולעתים סובלת מגלי טיקים שפחות או יותר נעלמים אחרי חופשה בת כמה ימים עם שינה מספקת וטבעית. שאלתי, האם שווה להתחיל בירור שינה כלשהו, והאם יש דרך להשפיע או לשנות משהו אם אכן מדובר בשעון טבעי שכזה? (עכשיו בכיתה ד בבית ספרה מתחילים ללמוד רק ב9:00, אך בעוד שנה וחצי תצטרך לצאת מהבית מוקדם יותר,ואנחנו חוששים לתפקוד ולמצבה הבריאותי).

07/01/2013 | 11:50 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אם בשלב הזה אין בעיה משמעותית כי בית הספר מתחיל מאוחר - ועל פי מה שאת מתארת הדברים מתנהלים נכון בשעות הערב- הרי שלא הייתי מתערבת. רצוי לא לבלות הרבה שעות במיטה ערים ומתוסכלים אך על פי מה שאת מתארת זה לא המצב עם בתכם. כשיווצר מצב שבו ההרדמות המאוחרת יחסית תביא למשך שינה קצר - יהיה מקום ליעוץ של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים