ילדה כמעט בת 5

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/01/2013 | 08:31 | מאת: לילי

שלום, הבת שלנו , עוד מעט בת 5.. מגיל חודש, היא מטיחה את הראש במיטה כדי להירדם, מרימה ומחזירה את הראש בדפיקה אל הכרית (לפעמים גם סופגת מכות מהקיר). היא עושה זאת לעיתים גם מתוך שינה, או כשמתעוררת באמצע הלילה ומנסה להירדם שוב האם יש משהו שניתן לעשות בנדון ? הילדה מודעת לכך שדופקת את הראש, היא כמובן מבטיחה שתפסיק עם זה עוד קצת.. אבל לא נראה לי שזה בשליטתה (היא עושה את זה בדרך כלל מתוך שינה) אפשר לשמוע את דעת הד"ר בנושא. לילי

07/01/2013 | 10:19 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מדובר בתופעה מוכרת שנקראת rhythmic movement disorder. בד"כ חולף עם הגיל. מה שחשוב זה לדאוג שלא תפצע במסגרת האירועים הנ"ל. ישנן מספר אופציות טיפוליות (גם תרופתי). ממליצה לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים