בעיות שינה לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/01/2013 | 09:00 | מאת: נועה

שלום רב יש לי ילדה בת 4, בחצי שנה האחרונה ישנה תופעה גודלת ומדאיגה בא היא כמה לפחות 3 פעמים בלילה, מגיעה למיטה שלנו עומדת עומדת מעלי (רק מעלי לא ליד אבא שלה) וקוראת לי בשקט עד שאני מתעוררת. ילדה שלי התמיד היתה מאוד עצמאית היא נרדמת לבד בחדר, ללא עזרה ממני. יש לנו רוטינה והילדים תמיד יודעים מתי צריך ללכת לישון. כאשר אני מתעוררת היא לרוב אומרת לי שהיא מתגעגעת, וכשאני מחזירה אותה למיטה היא נרדמת במיידי. במידה ואני לא אקום היא לא תחזור לבד, היא תמשיך לעמוד מעלי ולבכות. במידה ואני מסרבת ומבקשת ממנה לחזור לבד היא מתחילה לבכות ולהתנגד. האם זה עניין של תשומת לב ? אך מתמודדים? אשמח לכל עצה תודה מראש

01/01/2013 | 12:20 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זה לא עניין של תשומת לב ובדרך כלל מדובר בתופעה חולפת ולא יומיומית (לאורך חצי שנה). בשלב זה אין מקום להתערבות כלשהי.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים