שנת יום מקוטעת

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

23/09/2009 | 16:22 | מאת: אמא טריה

הבייבי שלי בן 12 שבועות בדרך כלל לא מצליח לישון במשך היום יותר מ-30 דקות. אני יודעת שזהו מחזור שינה אצל תינוקות, אבל למה הוא לא מצליח להרדים את עצמו שוב בדיוק כמו בלילה?? בלילה הוא ישן משמונה-תשע בערב עד שש-שבע בבוקר ומתעורר פעם-פעמיים לינוק, וחוזר לישון בדרך כלל בלי כל בעיות . השינה שלו במשך היום ממש לא מסודרת ונראה שגם ממש לא מספקת אותו כי כאשר הוא מתעורר הוא נראה עייף ... לעיתים הוא נרדם במיטה ולעיתים על הידיים, אך ביום, לאחר שהוא מתעורר (כאמור לאחר 30 דקות) ניתן להרדים אותו שוב, לעוד 30 דקות, רק על הידיים וגם זאת לאחר מחאה קצרה... גם בהכנה לשנת לילה מתרחש אותו התסריט. כלומר, למעשה, לקראת שנת לילה אני מרדימה אותו פעמיים (לפחות)... איך לעזור לו לישון טוב יותר?? אגב, זאת תופעה שהחלה מאז גיל חודש. תודה מראש על העזרה

23/09/2009 | 19:47 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

שלום, את מתארת שינה תקינה לחלוטין בתינוק בן 12 שבועות המראה הבשלה של מנגנוני עירות-שינה שלו. לא הייתי מתערבת בשלב זה בכלל. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים