בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

26/12/2012 | 16:52 | מאת: מיכל

בתי בת חצי שנה. בתקופה האחרונה היא מסתקפת ב-8 שעות שינה בלילה (בעבר ישנה יותר אבל לא משמעותי). 8 השעות כוללות 2-3 התעוררויות למוצץ ועוד אחת לבקבוק מטרנה. הבעיה היא שככל שהיא נרדמת מוקדם יותר,כך היא מתעוררת מוקדם יותר. בסביבות 4:30/5:00היא מתעוררת וכל ניסיון להרדימה שוב לא מצליח. אין רעשים סביבתיים, אין לה עוד אחים, היא לבושה היטב ובחדר נעים, ואני לא מוצאת סיבה למה היא מתעוררת. מה ניתן לעשות?

27/12/2012 | 08:42 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מה שחשוב זה משך השינה הכללי במשך היממה. אם סה"כ במהלך היממה ישנה יותר מ-10-10.5 שעות - בתחום התקין. לא הייתי ממליצה על התערבות כלשהי בגיל זה להארכת משך השינה במהלך הלילה.

27/12/2012 | 17:03 | מאת: מיכל

אז מה לעשות איתה כשהיא מתעוררת בין 4 ל-5 לפנות בוקר? זה עדיין לילה. אני מדליקה לה טלויזיה. אנחנו עייפים ואין לי איך להעביר לה את הזמן.היא ילדה פעילה שדורשת שישעשעו אותה. האם כדאי להחזיק אותה ערה עד 22:00 בערב כדי שתתעורר ב-6:00 בבוקר? לפעמים היא עייפה ב-20:00 ולא מחזיקה מעמד וכבר נרדמת.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים