תינוק בן שנה לא יודע להירדם לבד

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

24/12/2012 | 09:06 | מאת: אמא

הבן שלי בן שנה וחודש אינו יודע להירדם לבד. הוא נרדם רק על הידיים שלי. ייעצו לי להניח אותו במיטה ולתת לו לבכות. הוא בוכה שעות ארוכות ולא נרדם עד שאני מרימה אותו. אני מפחדת לגרום לו תגובה שלילית למיטה. מה עושים? איזה שיטה הכי טובה להרגיל אותו? תודה מראש

24/12/2012 | 09:53 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין סיבה ללמד תינוק בן חודש וחצי הרדמות עצמאית ובוודאי לא "לתת לו לבכות" שעות ארוכות. בגיל זה מומלץ "לזרום" עם התינוק". יהיו הרבה שינויים פיזיולוגיים כולל בדפוסי השינה-עירות ולכן בשלב זה יש רק לעקוב ולזרום עם התינוק.

27/12/2012 | 12:43 | מאת: אמא

תודה על תשובתך. אך בני בן שנה וחודש ולא בן חודש וחצי. תודה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים