בן עשרה חודשים מסרב לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

21/12/2012 | 12:31 | מאת: בר

בני בן עשרה חודשים...מאז שנולד שינה לא הייתה הצד החזק שלו...מתעורר מספר פעמים בלילה ובקושי ישן בשעות היום....כיום הוא מתעורר בערך בשש בבוקר.....משחק שעתיים ואז בשמונה חוזר לישון לעוד חצי שעה שעה.....בשעה 12 הוא כבר ממש עייף אך שאני מנסה להרדים אותו הוא ממש מסרב לישון....במיטה הוא כל הזמן נעמד וקופץ ובוכה...על היידיים הוא מתנגד לי מה ששובר לי את הגב....ניסיתי כבר כמה פעמים לצאת מהחדר ולתת לו שירדם לבד...אך הוא ממש עקשן ויכול גם שעה וחצי להשאר ער ולבכות עד שאני מתייאשת ומרימה אותו ואז נרדם....במשך הלילה הוא מתעורר איזה חמש שש פעמים בבכי...מרגיעה אותו עם מיים ואז שוב נאבקת שיחזור לישון....אני רוצה לציין שמזמן כבר עבר גמילת האכלת לילה והוא מתעורר בגלל שהוא רטוב או בגלל כאבי שיניים....בשבוע האחרון ביטלתי לו את שנת הבוקר ואני מושכת אותו כמעט עד 12 בצהריים כשי שיישן שינה טובה....גם אז יש מאבקים של הרדמות ובמקרה הטוב מצליח לישון שעה....בבקשה ...אני ובעלי כבר מותשים!!!...כל הזמן אני נשברת וחושבת שכואב לי השיניים אז אני עוטפת ומחבקת וקצת פחות מחנכת....מה לעשות???? כבר יותר מחודש הוא מתעורר הרבה פעמים בלילה ובקושי ישן בשעות היום....אני כבר התייאשתי מלהתעקש להרדים אותו ופשוט נותנת לו לפעמים להשאר ער.....מה עושים???.

23/12/2012 | 20:12 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מהסיפור שלך ברור לי שכדאי מאוד שתפני ליעוץ מסודר של רופא שינה לפני שאת ממשיכה לבצע שינויים שהם לא בהכרח החשובים. אם את מחליטה לעשות זאת לבד - הדגש צריך להיות על הרדמות עצמאית ולא מניעת שינה במשך היום.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים