ילד בן 3- צרחות באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/12/2012 | 08:50 | מאת: עינב

שלום, כבר תקופה של כמה חודשים שמדי כמה לילות ולעיתים כל לילה בני מתעורר בצרחות חזקות במיוחד (לא בכי רגיל) היתה תקופה שזה היה עם עיניים עצומות והבנתי שאלו חלומות, לעיתים עבר מעצמו ולעיתים הערתי אותו והרגעתי אותו. אך בלילות האחרונים לא נראה שזה מתוך שינה הוא פשוט יושב במיטה וצורח בקולי קולות ולא מסכים להירגע. הוא דורש לעבור אלינו למיטה ואנחנו לא מסכימים אז הוא ממשיך לצרוח ומאוד קשה להרגיעו. יש לציין שיש לו פחדים ולפעמים (לא באופן קבוע) גם במשך היום הוא לא מוכן ללכת לחדר אחר לבד כי הוא פוחד אם אני שואלת אותו ממה הוא פוחד הוא אומר מאריה או שיש "מישהו". אני מסבירה לו הרבה שאין לנו אריות בבית ואף אחד לא בבית בלילה חוץ מאמא, אבא ואחותו. חוץ מזה הוא ילד מאושר מאוד ששמח ללכת לגן. אני לא רואה סיבה סביבתית להופעת הפחדים. מה לעשות? לעצתך אודה, עינב

19/12/2012 | 08:54 | מאת: עינב

שכחתי לציין שגם לוקח לו המון זמן להירדם, למרות שאנו מקפידים על כל הכללים שלפני השינה. הוא כל הזמן מחפש תירוצים שנבוא אליו וגם כשאנו לא ניגשים אליו הוא שוכב המון זמן (חצי שעה-שעה) בשקט במיטה עד שנרדם. זאת למרות שהוא כן נראה לנו עייף לפני שהוא שוכב לישון.

19/12/2012 | 09:07 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי הסתמנות טיפוסית של הפרעת שינה בגיל זה. הפוקוס של ההתערבות צריך להיות בתחילת הלילה עם ההליכה לישון. לפעמים דווקא ליווי של הילד בתהליך ההרדמות (בלי דיבורים, ללא מגע, ממרחק) מקצרת את תהליך ההרדמות ומפחיתה את ההתעוררויות הליליות.

19/12/2012 | 09:07 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ראי תשובתי למטה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים