יקיצה מוקדמת בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/12/2012 | 09:47 | מאת: רונית

שלום רב בתי בת 10 חודשים. נגמלה מארוחת לילה בערך לפני חודש בעצתכם האדיבה. מאז גיל חצי שנה משכימה קום בערך בחמש וחצי. מעייף אך קיבלנו זאת והתרגלנו. בשבוע האחרון קמה לפני חמש. את זה אני לא ממש מוכנה לקבל:) לא השתנו השעות ביום, לא השתנתה שעת ההשכבה. להפך היא התחילה להתרוצץ בכל הבית וחשבתי שאולי זה אומר שהיא תהיה יותר עייפה. היא קמה עוד עייפה אבל מאוד קשה להחזירה לישון. היא נעמדת במיטתה וצריך להשכיב אותה כל פעם. הבוקר כאשר התעוררה נתתי לה אוכל בחמש ולקח שעה פלוס ובסוף נרדמה בשש ורבע והערתי אותה בשבע. נתתי אוכל כי ראיתי באתר שתינוקות בגיל הזה יכולים להיות בלי אוכל בערך 10 שעות. ולכן חמש הוא הגבול שלי. מה אתה מציע לעשות? האם השעה וחצי של הבוקר ייתקצרו במידה ונמשיך להתעקש על הרדמה ובסוף תחזור למשוך את השעה הנוספת הזו? אני לא חושבת שזה נכון להתחיל את היום ברבע לחמש. לא לתינוקת קטנה ולא להוריה בייוחד שאני יודעת , רואה ושומעת על פי סוג בכיה שהיא כן עייפה. רוב תודות רונית

10/12/2012 | 11:44 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין פרטים לגבי ההרדמות (האם הרדמות עצמאית ללא בקבוק/נענוע/מגע וכו'. אם ההרדמות עצמאית וההתעוררות היחידה היא ב-5:00 בבוקר - בהחלט אפשר לתת בקבוק ולנסות להחזיר למיטה. הרבה פעמים זה עוזר. התעוררויות בוקר הן תופעה קשה יחסית לטיפול.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים