בן חודשיים, המתנה עד להרדמות בלילה + קושי לשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/12/2012 | 21:19 | מאת: דנה

הבן שלי בן 8 שבועות. יש לי שתי שאלות: 1. בלילה: הוא מתעורר בדרך כלל במעבר מהידיים לעריסה. אז הוא משמיע קולות של חוסר שביעות רצון, אך לא בוכה, במשך מספר דקות, וברוב הפעמים נרדם. רק אם הוא בוכה ממש, אני ניגשת אליו. האם זה בסדר? האם זהו לא גיל קטן מדי בשביל להניח לו להיות במצב של מצוקה? האם זה לא עלול לגרום לו להתניה שלילית כלפי השהות בעריסה? 2.במהלך שעות היום, קשה לו להרדם, ואני מרדימה אותו על הידיים, במנשא או בטיול בעגלה, אך כמעט תמיד אחרי 20 דקות הוא מתעורר בבכי ומתקשה לחזור לישון, אלא אם הוא שוב על הידיים או בתנועה במנשא או בעגלה. האם זה בעייתי בגיל הזה? האם אני יוצרת הרגלים שליליים, או שזהו גיל קטן מדי בשביל להתחיל להנחיל יותר עצמאות? אציין שהוא בריא וחמוד, ובשבועות האחרונים פותח בלילות פער של 7 שעות ללא יקיצה ואכילה (טפו טפו טפו). תודה רבה!

10/12/2012 | 11:06 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

נשמע תקין לחלוטין. אין מקום להתערבות כלשהי בגיל זה. אין מה לחשוש מהתניות בעתיד. פשוט "לזרום" עם התינוק ולעשות מה שנראה לך נכון באותו רגע.

12/12/2012 | 13:59 | מאת: דנה

האם ישנה השערה סבירה מדוע תהליך ההרדמות שלו מלווה בבכי קטן? האם זה תקין? או שאולי עליי לשנות משהו בהתנהלות? תודה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים