בת שלוש מתקשה להרדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

21/11/2012 | 22:04 | מאת: irit

שלום, מאז ומתמיד הקפדנו עם בתי בת השלוש על רוטינת שינה ברורה- מקלחת, סיפור, ברכת לילה טוב ויוצאים מהחדר (סביב השעה 19:30-20:00). מעולם לא התקשתה לישון לבד. במהלך התקופה האחרונה מתקשה להרדם, והדבר מתבטא בצורות שונות: חוסר שקט, חוסר רצון להשאר לבד בחדר, שרה לעצמה, צועקת, מקללת וכל דבר שמאפשר לה להשאר ערה. לעיתים לוקח שעתיים עד שהיא נרדמת וזאת כאשר אנחנו מקפידים להבהיר לה שאנחנו לא מרשים לה לצאת מהמיטה, ומשתדלים שלא לדבר איתה מרגע שיצאנו מהחדר (עד שלפעמים כבר אי אפשר כי אנחנו משתגעים...). אני חייבת לציין שלפני חודשיים וחצי נולדה לה אחות אבל בינתיים לא הראתה שום סימן שיש קשר בין הדברים ומתנהגת אליה מדהים. מדובר בילדה מאוד בוגרת לגילה ובמהלך היום מתנהגת מאוד יפה. בגן היא כבר לא ישנה צהריים בתקופה האחרונה. אשמח לכל עצה שתוכלו לתת...המצב קשה לנו עד בלתי אפשרי. תודה!!

25/11/2012 | 11:11 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין קשר בדרך כלל עם הולדת האחות. קשיי הרדמות או "מתיחת זמן" לפני ההליכה לישון הם תופעה קלאסית לגיל. נכון מה שאתם עושים אך אם הדברים נמתחים יותר מידי זמן - אפשר כן לשבת בכניסה לחדר וללוות אותה בתהליך ההרדמות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים