לא רוצה ללכת לישון לבד

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/10/2012 | 20:52 | מאת: ליאור

שלום! בני בן שנתיים וחודש.עד לפני חודשיים הורגל להרדמות עצמאית לאחר טקס שינה וכך היה מגיל 0.החל מתחילת חופשת הקיץ מהגן החל לבקש ממני להשאר איתו בחדר כאשר הלך לישון.הדבר החל בצהריים והמשיך גם ללילה.נשארתי לישון ללא דיברוים או מבט. כיום חודשיים אחרי.הוא הסתגל לגן מחדש ואני מעוניינת להפסיק את ההרגל ולחזור להרדמות עצמאית.אני בתחילת חודש שמיני ופוחדת שהדבר יקשה עלי עם הגעתו של האח החדש(האב בד"כ לא נמצא בשעות הערב ואני לבד). אשמח לקבל עצות או שיטות. תודה

21/10/2012 | 08:10 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

את מתארת את הפרעת השינה האופיינית לגיל שנתיים ואין בהכרח קשר עם הגן החדש. אם את רק יושבת על ידו במרחק ללא מגע כל התקופה האחרונה - הרי שפשוט נסי מידי פעם לצאת ואף לא להתיישב איתו בתהליך ההרדמות. יתכן והוא יהיה כבר מוכן לחזור להרדם לבד.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים