בת חמישה חודשים שינת לילה ויום מחפש עצה?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

16/10/2012 | 09:18 | מאת: שם בדוי

שלום, מדובר בבת חמישה חודשים עדיין נמצאת עם אמה שלה בחופשת לידה. במהלך היום הילדה ישנה לא יותר מחצי שעה פעם או פעמיים ביום והסרט הרציני הוא בלילה מתחילים טקס שינה באזור שש וחצי מקלחת ואז בקבוק בשבע, יש פעמים שאחרי חצי שעה היא נרדמת ישנה חצי שעה ואז קמה ומתחיל שעתיים של בכי עם הפסקות, ויש פעמים שהיא לא נרדמת את החצי שעה ואז יש את השעתיים של המלחמה להרדים את הילדה, הילדה נראת עייפה, משפשפת עיניים, אבל כשמניחים אותה במיטה היא מתחילה להרים את עצמה ולזוז ופשוט מסרבת לישון עד שזה אכשהו קורה, ואז היא ישנה עד הבוקר עם התעוררויות קלות למוצץ. יש לציין שהיא ישנה איתנו. מה אפשר לעשות בקשר לשינת יום והלילה, אולי כדאי להתחיל את טקס השינה מאוחר יותר? האמא האבא והילדה מתוסכלים. תודה.

20/10/2012 | 19:55 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בגיל זה אין מקום עדיין להתערבות. סביב גיל 6-7 חודשים התחילו להרגילה להרדם בכוחות עצמה במיטתה (ללא בקבוק/נענוע/ידיים וכו') - אז צפוי שיפור בהתעוררויות הליליות.

30/10/2012 | 09:36 | מאת: שם בדוי

יש לה קושי אמיתי בלהירדם. כל שינה כולל שנת בוקר צהריים וערב מלווה בקרב שבערב יכול להגיע לכדי שעתיים של ניסיונות עקרים ללא הצלחה להרדים. היא בוכה ובוכה ושום דבר לא עוזר לאחורנה הצלחתי להרדים אותה בעזרת טיול קצר במנשא מחוץ לבית. זה לא הפתרון, אבל מה עושים אך מרדימים, האם לתת לה לבכות? גם כשהיא כבר נרדמת עלינו ולא נכנסת לתוך התמונה, אך שמניחים אותה היא בוכה ומסרבת לישון. הצילו

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים