בן שנה וחמישה חודשים עם קשיים בהרדמויות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

03/10/2012 | 12:04 | מאת: קרן

שלום ד"ר טאומן וחג שמח, יש לי תינוק בן שנה וחמישה חודשים עם טמפרמנט מאוד גבוה הוא כל הזמן אוהב להתעסק בדברים הוא ילד שמח וסקרן שמחפש תשומת לב קבועה. כמובן הבעייה מתחילה כששעת השינה מגיעה מגיל ינקות יש לו טקס קבוע של מקלחת עיסוי קל בקבוק ולמיטה וברגע שהוא מסיים את הבקבוק מתחיל ההצגה שלו הוא לא נשאר לשכב הוא קם וזורק את המוצצים מהמיטה שלו אני מציינת שאני נשארת בחדר עד שהוא נרדם זה יכול להמשך למעלה משעה אם אני יוצאת מהחדר הוא פותח בצרחות קורעות לב שלא משאירות אותי אדישה ואני נכנסת שוב לחדר שלו מלטפת לא מדברת הרבה עושה שששש משכיבה אותו נותת לו את המוצץ ושוב יושבת בכיסא שנמצא ליד הדלת של החדר ואז הוא שוב קם זורק את המוצצים וככה זה נמשך עד שהוא נרדם בסופו של דבר. גם בלילה עדיין לא הצלחתי לגמול אותו מבקבוק והוא כבר יודע לומר בקבוק והוא דורש כשהוא מתעורר באמצע הלילה אני נותנת לו ואז הוא נרדם וממשיך לישון , יש לילות שהוא מתעורר שלוש ארבע וחמש פעמים ויש לילות כמו הלילה שהוא התעורר פעם אחת בשביל לאכול מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליו את ההרדמות ואיך גומלים אותו מארוחת הלילה . תודה מראש על העזרה

20/10/2012 | 19:59 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ראשית חשוב להקפיד לא להכניסו עם בקבוק למיטה אלא שיסיים את הבקבוק עוד לפני התחלת תהליך ההרדמות. בנוסף, בתהליך ההרדמות יש להמנע מ"משחקים" של זריקה-הרמת מוצץ, התרוממות-השכבה וכו'. כשתהליך ההרמדות יתקצר ויהיה עצמאי לחלוטין- מספר ההתעוררויות הליליות יפחת.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים