בעיות בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/10/2012 | 11:28 | מאת: ש

שלום הבת הקטנה שלי בת שנה וחצי ומאז גיל 4-5 חודשים היא תמיד מתעוררת בלילה המון פעמים. עד לפני כשלושה חודשים היא הייתה ישנה איתי ועם בעלי בחדר ואז העברנו אותה לחדר סמון לשלנו.החודש הראשון היה מעולה והיא לא קמה המון בלילה פעם פעמיים וזהו. לאחר חודש התחילו שוב התעוררויות כל שעה או שעתיים. היא פשוט בוכה כמה דקות ואז חוזרת לישון וכך זה חוזר על עצמו.אנחנו כל פעם קמים אליה נעמדים ליד המיטה עד שהיא נרגעת..אבל זה קורה המון פעמים בלילה. מה עליי לעשות כדי שתתחיל לישון שינה רצופה בלילה או שמקסימום תקום פעם פעמיים בלילה? מה אני לא עושה נכון? אני חייבת לציין שהילדה מאוד אוהבת לישון על הרצפה...משתטחת בכל רגע אפשרי שיש ונרדמת המון על הרצפה אם רק מזיזים אותה היא בוכה. היא עברה מעבדת שינה והכל תקין.

02/10/2012 | 12:11 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קרוב לוודאי שמדובר בהפרעת שינה על רקע התנהגותי. הבסיס הוא שילד צריך ללמוד להרדם בכוחות עצמו במיטתו ללא נוכחות הואית וללא אכילה/בקבוק/נענוע וכו'. אם עברה בדיקת שינה - את יכולה לפנות למעבדת השינה בה ביצעה את הבדיקה ולבקש שיחה/פגישה עם הרופא.

02/10/2012 | 12:19 | מאת: ש

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים