הידרדרות בהרגלי שינה ותזונה בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

28/09/2012 | 22:49 | מאת: ריקי

בתי בת שנה+9 היתה חולה בוירוס לפני כחודש ומאז התרגלה לישון בספה בסלון , לפעמים רוצה רק להירדם שם או שאחר כך מועברת וישנה שם עד הבוקר. אם לא, אז יש לה בכי היסטרי והתנגדות חזקה- דבר שלא אפיין אותה לפני זה.אם היא נרדמת במיטתה היא מתעוררת לאחר כשעתיים פתאום בבכי היסטרי כאילו שקרה משהו והיא לא נרגעת עד שהיא עוברת לסלון ורוצה גם לאכול בקבוק סימילאק.לפעמים גם פעמיים בלילה. לדעתי זה משהו רגשי/התנהגותי ואין לי הסבר לכך. אולי מהמחלה, יוצאות לה שיניים וגן חדש. אני מאוד מודאגת ומתוסכלת. אשמח לקבל עצה ודעה. תודה

29/09/2012 | 18:51 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יתכן ויש קשר למחלה שהיתה אולם סביר להניח שזוהי ההסתמנות של הפרעת השינה האופיינית לגילה. חשוב להקפיד על הרדמות במיטתה בחדרה (גם אך הדבר דורש זמנית ליווי הורי). לגבי הבכי במהלך הלילה - יתכן ומדובר בביעותי לילה אולם אין לי מספיק נתונים כדי לקבוע זאת בוודאות. במידה ודברים נמשכים ולא מסתדרים- פנו ליעוץ מסודר של רופא שינה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים