תינק בן שלושה וחצי חודשים- תנומות קצרות במהלך היום

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

27/09/2012 | 16:42 | מאת: אדלי12

שלום רב, בני בן שלושה וחצי חודשים. סובל מריפלוקס וריבוי גרעפסים. במהלך היום ישן תנומות מאוד קצרות של 45 דק מקסימום. הוא מתעורר מהתנומה בצרחות לרוב לאחר שאני מרימה אותו יש לו גרעפס. אחכ הוא כבר לא מצליח להרדם לבד ואני צריכה להרדים אותו על הידיים וכשאני אני מעבירה אותו למיטה הוא מתעורר ושוב פעם צורח. זה נראה כאילו הוא עייף כול היום- מפהק. אציין שאני מנסה ללמד אותו להרדם במיטה כשאני יושבת לידו ומלטפת אותו. לא יודעת מה לעשות, כי נראה לי שהתנומות של 40-45 לא מספיקות לו. אני מנסה את השיטות להארכת תנומות, כרגע ללא הצלחה. האם בגלל הריפלוקס והגרפסים אני לא אצליח ללמד אותו הרדמות עצמית?

29/09/2012 | 18:49 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ממליצה לא לנסות לעשות שום שינוי בנושא השינה. בגיל זה יש הרבה אי נוחות ועל פי מה שאת מתארת לבנך יש סיבות להרבה אי נוחות/כאב. בגלל סיבות אלה ועוד לא מקובל להתערב התנהגותית בנושא השינה לפני גיל 6 חודשים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים