יקיצה מוקדמת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

23/09/2012 | 07:49 | מאת: רוני

שלום רב בתי בת 8 חודשים. הולכת לישון בשעה שמונה ומתעוררת בדרך כלל בחמש וחצי. מתעוררת ערנית ומוכנה להתחיל את היום.היא לא מתעוררת בבכי אלא במלמולים, דיבורים לעצמה שיכולים להימשך גם עשרים דקות ומעלה. שאלתי היא האם ייתכן ש9.5 שעות מספיקות לה? באיזו שעה עובר הגבול? השבוע התעוררה פעם אחת אפילו בחמש ואני הרגשתי שצריך לעשות הכל כדי להחזירה לישון ואחרי שעה במיטתה של דיבורים ושות נרדמה לעוד שעה וחצי! מה דעתך? האם לקבל את היקיצות המוקדמות או שיש מקום להתערבות? האם תוכלי להמליץ על התערבות במידה ואת חושבת שיש צורך? בשאר היום ישנה בערך 3 שעות נוספות, ללא שנת אחהצ בדרך כלל. תודה רבה!!!!!

23/09/2012 | 08:34 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

9.5 שעות בלילה ו-3 שעות ביום - תקין לחלוטין לגילה. אין מקום להתערבות כלשהי. אין מקום גם להתערב בנושר המלמולים/דיבורים במיטה עם ההשכמה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים