ילדה בת כשנה וחצי מתעוררת כל לילה למשך זמן רב

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

17/09/2012 | 08:21 | מאת: דן

שלום רב, בתי בת השנה וחצי נוהגת להתעורר לעיתים קרובות מאוד (כמעט כל לילה) בין השעות 2-4 בבוקר. היא מתעוררת בבכי (שמעיר אותנו ההורים ומזניק אותנו לחדרה, אנחנו מחכים מספר רגעים ורק אז נכנסים). הבעיה היא שלוקח לה לרוב הרבה זמן לחזור לישון. היא לעיתים קרובות ערה לפחות חצי שעה עד שמצליחה לחזור לישון (אם בכלל) ולפעמים כל האפיזודה נמשכת גם כשעתיים. המצב הזה נמשך כשלושה חודשים. מוצץ, מים או אוכל אינם פוטרים את הבעיה. במשך הזמן שהיא ערה אנחנו לרוב ליד מיטתה עד שהיא נרדמת (במידה ואנחנו יוצאים היא לרוב מתחילה שוב בבכי חזק). קצת על הרקע הכללי למקרה שזה נחוץ: הילדה הולכת לגן (שם ישנים צהריים בצורה מאורגנת), נוהגת להרדם בסביבות 8-8 וחצי בערב במיטה שלה. בריאה בד"כ ולא סובלת ממחלות ידועות.

17/09/2012 | 08:23 | מאת: דן

שכחתי להוסיף: אשמח לייעוץ האם יש פה עניין של הפרעות שינה ומה ניתן לעשות במידה וכן. תודה רבה וחג שמח!

19/09/2012 | 14:12 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יש מקום ליעוץ מסודר של רופא שינה שיחליט אם יש מקום לכימות הפרעת השינה בצורה אובייקטיבית.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים