ילד בן שנתיים וחצי שלא ישן במיטה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/09/2012 | 11:26 | מאת: דניאלה

הבן שלי בן שנתיים וחצי מתעורר 3 פעמים בלילה ועובר למיטה שלנו.הוא מסרב לחזור למיטה שלו ומתחיל לבכות ולהשתולל כאשר אנחנו מנסים.כאשר אני מנסה לדבר איתו ולהכין אותו לקראת השינה הוא אומר שהוא רוצה לישון "עם אמא". מיותר לציין שאני מותשת ועייפה מהיקיצות החוזרות ונשנות במהלך הלילה ולפעמים מוותרת לו ומשאירה אותו במיטה שלנו. האם יש דרך להרגיל אותו להשאר לילה שלם במיטה שלו? האם זה נכון לישון לצידו במיטה הנפתחת כדי שיתרגל שיש מישהו איתו?

19/09/2012 | 13:58 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

התופעה שאת מתארת מאוד שכיחה בגיל זה. בד"כ הבעיות הן גם בתהליך ההרדמות הראשוני וגם התעוררויות במהלך הלילה. מומלץ לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה. הרבה פעמים ליווי של הילד בתהליך ההרמדות עוזר אך לא מומלץ לשים מזרון קבוע להורים בחדר השינה של הילד.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים