בן שנתיים שנופל בלילה ממטת המעבר שלו

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

22/08/2012 | 22:37 | מאת: דנית

בני בן שנתיים וחודש. בחודש וחצי האחרונים הוא ישן במיטת מעבר. הבעיה היא שבאמצע הלילה הילד זז מתוך שינה, מגיע לאזור שבו נגמר המחסום של המיטה ו"מפיל" עצמו למטה אל עבר הרצפה. אנחנו מקפידים לשים מזרן פעילות מקופל לשניים מתחת למיטה, כדי שהנפילה לא תכאב לו, אבל לפעמים יש לילות בהם 3 או 4 פעמים אני מוצאת את הילד על הרצפה (על מזרן הפעילות, ומשם הוא לפעמים מתגלגל גם לרצפה). אני כבר לא יודעת אם עדיף להרים אותו בחזרה למיטה, או פשוט לתת לו להמשיך לישון על הרצפה (על מזרן הפעילות) איני יודעת אם הוא ער כשהוא מגיע מהמיטה לרצפה, אבל נראה לי שלא, כי לפעמים אני ממש שומעת "בום" עמום של נפילה לפני שהוא פורץ בבכי מכך שהוא על הרצפה. הוא גם מסוגל להמשיך לישון אחרי שהוא מגיע לרצפה. יש אפשרות לסגור את כל הצד של המיטה במחסום כפול כזה, אבל אז מפחיד אותי שהוא ינסה לקפוץ מעל המחסום, ואז הנפילה תהיה הרבה יותר גרועה... מה לעשות?!? תודה

23/08/2012 | 12:56 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יתכן ומדובר בתנועתיות רבה בשינה אולם יתכן ומדובר בסוג של "הליכה מתוך שינה". באופציה הראשונה תהיה ממש נפילה ובאופציה השניה לא (ירידה יותר איטית ולא נפילה). בכל מקרה הייתי משאירה בשלב הזה את המזרון על הרצפה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים