התעוררות בלילה - בת 6

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/08/2012 | 12:25 | מאת: rinat

יש לנו ילדה בת 6. לאחרונה, בכל לילה מתעוררת באמצע הלילה ומתקשה לחזור לישון, מגיעה לחדרנו ומעירה אותנו. תחילה רצתה להכנס למיטתנו (סרוב תקיף) בטענת פחדים למינהם, הסרוב נגרר לויכוחים והתנהגות עד היסטרית מבחינתה, כולל צעקות והשתוללות. לאחר שיחות רבות ואף סנקציות כגון שלילת פעילות בטענה שאנו עייפים בשל ההשכמות שעושה לנו, חל שיפור. אולם לאחרונה חזרה לסורה וכעת מתווכחת על רצון לפתוח טלויזיה בחדר באמצע הלילה כדי לחזור לישון. שוב, לאחר סרוב לעשות כן חזרה להשתולל ולצעוק באמצע הלילה. אודה לעצה.

19/08/2012 | 08:12 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יש מקום ליעוץ מסודר של רופא שינה על מנת לעלות על הסיבות להתעוררויות, להאריך את כמותן ובהתאם להציע טיפול.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים