שנת לילה בגיל שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

17/05/2012 | 08:45 | מאת: דניאלה

שלום בתי בת השנה ישנה במיטת תינוק בחדר השינה שלי. היא אוכלת ארוחת ערב בסביבות שש בערב , אחרי המקלחת בסביבות שבע היא מקבלת מטרנה עם דייסה שלא תמיד מסיימת אותה עד הסוף (200 מ"ל). בשעה עשר בלילה היא שוב קמה, בוכה. רעבה. אוכלת מטרנה ודייסה - בקבוק של 200 מ"ל. ומשעה זו השינה שלה אינה רציפה. מתעוררת כמעט כל שעה. אני מנסה לגמול אותה ממטרנה בלילה ולתת לה מעט מים. היא עדיין קמה, שותה מים, ממשיכה לישון וככה כמעט כל שעה. אני מיואשת. אני אמא עובדת במשרה מלאה ומאוד קשה לי הקימות האינסופיות האלו. בשעה חמש בבוקר אני כבר קמה להכין לה מטרנה היא אוכלת ממש מעט ומשם כבר מתעוררת ואינה חוזרת לישון. מעירה את כל דיירי הבית וזה ממש מקשה על התפקוד ושגרת היומיום. היא נמצאת אצל מטפלת כל יום. הבנתי מהמטפלת שלה שהשינה שלה במהלך היום היא בערך של שלוש שעות (לא רצוף). היא לא אוכלת מטרנה כ"כ במהלך היום אלא מעדיפה אוכל מוצק. אפילו אצל המטפלת, השינה שלה מאוד קלה ומתעוררת מכל דבר. אשמח לדעת איפה אני טועה, מה עליי לעשות כדי להחזיר את השקט והשלווה בלילות. מצב זה קורה בחודשיים האחרונים. תודה על הסיוע

17/05/2012 | 15:28 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

המפתח להפסקת ההתעוררויות הליליות הוא לימוד של הרדמות עצמאית (לא בקבוק/נענוע/מגע). אם תלמד להרדם כך בתחילת הלילה לא תתעורר במהלכו.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים