בת ארבע שמתעוררת לפרקי זמן ארוכים בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/05/2012 | 11:27 | מאת: אורית

בתי בת ארבע מזה כשנה אינה ישנה רצוף במרבית הלילות. לעיתים מתעוררת לזמן קצר בלבד פעם-שלוש פעמיים בלילה ולעיתים מתעוררת ומתקשה לחזור לישון במשך כשעה-שלוש שעות. בפרק הזמן הזה היא מנסה לחזור לישון,קוראת לנו מדי פעם אבל אנחנו לא יושבים איתה באופן רצוף. זה בד"כ קורה בשעות הקטנות של הלילה (אחת-שתיים בלילה ויותר). הולכת לישון בסביבות שמונה וחצי בערב. נרדמת בקלות ובמהירות יחסית,לבד בחדרה. איך ניתן לפתור את הבעיה?

02/05/2012 | 14:19 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בשלב ראשון הייתי עורכת רישום אובייקטיבי של תדירות ההתעוררויות הממושכות ומשכן. אם מדובר בתדירות של יותר מפעמיים בשבוע - לאורך זמן יש מקום להשלמת הבירור על ידי רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים