איך לעזור לחברה - כל מי שמעונין לענות
דיון מתוך פורום תמיכה הדדית
יש לי חברה נהדרת , כמו אחות ואולי אפילו יותר , ממש חברת נפש , כזו שאני מוכנה לעזור לה בכל דרך אפשרית , היא ממש חכמה , יש לה מוח קרימינלי , טובה , שהיא פשוט נפלאה , רק בעיה אחת קשה יש לה , ובה אני לא מצליחה לעזור לה , היא אדם אובססיבי , במיוחד ביחסיה עם הזולת , יש לה המון מערכות יחסים עם נשים ( לא אני , אני לא קשורה לענין ) משהו לא מסתדר לה , היא הופכת לנקמנית , בגלל הרגשת הדחיה , היא לא מסתדרת עם ההורים שלה , שוב הנקמנות מופיעה , כל הזמן היא יוצאת מאיזון , היא היתה כבר בטיפול אצל פסיכולוג , עד שהוא הרים ידים ואמר לה שאין בידו להושיע , כדורים טיפוליים , היא לא מוכנה לקחת וגם לא לשמוע עליהם, מפני שהיא חייבת להיות כל הזמן בשליטה , על המצב על הרגשות , ןכאן אני עובדת עצות , האם יש בכלל משהו שאני יכולה לעשות למענה כדי לעזור לה או שזה בכלל לא ניתן לטיפול ?????? אשמח לכל תשובה , גם ממך הרה . בברכת שבת שלום מ...מודאגת
חסרה קצת אינפורמציה, למשל הגיל שלכן, ההקשר של המריבות, ההתנהגות שלה שאת מכנה אובססיבית וכד', אבל אם היא נתקעה בטיפול פסיכולוגי עם מטפל אחד זה לא אומר כלום על טיפולים אחרים. אם היא לא רוצה לנסות כדורים, אני הייתי מנסה להציע משהו שמשתף מודעות עם התחומים האלטרנטיביים, קינסולוגיה, NLP או אפילו הדברים הפשוטים והזמינים כמו סדנאות רייקי. אולי פסיכודרמה? יש המון דרכים שמכבדות יותר את החלק בה שחש חסר מנוחה ושמגיב באובססיביות מאשר הדרכים שחשבת עליהן שהן הטיפול עם אותו מטפל, למשל אולי להחליף גישה ולחפש פסיכולוגית אישה יותר בוגרת כאפשרות של דמות נשית לא תחרותית ומכילה שיכולה לתת לה מקום לבטא את כל הכאוס הפנימי שבה, יכול להיות שעצם הבחירה במטפל גבר לא התאימה לה מלכתחילה. תבקשי עוד רעיונות של דברים כיפיים שאפשר לעשות אולי אפילו יחד ותראי איך פתרונות יעלו. לפעמים שינוי גישה וניסיון לברר מה באמת החור הזה בנפש שבא לידי ביטוי בהתנהגות הלא מאוזנת בקשרים שלה עם נשים אולי אפילו בשיטה של היפנוזה ו/או דמיון מודרך לסוגיו שיכולות לעזור לחזור בגילאים לראות נקודות בעיותיות בחיים ולרפא שם את התקיעות. מקווה שעזרתי.
היי מודאגת, כנראה שיש משהו סלקטיבי בנקמנות שלה, משום שציינת ששתיכן מסתדרות היטב. מה שאומר שיש כאן אספקט של שליטה ובחירה; אם מישהו מספיק חשוב לה, היא תתנהג איתו וכלפיו בצורה שונה. את צודקת בכך, שאת לא בעמדה שאת יכולה לעזור לה - למרות שהיא חשובה לך ואת רוצה לעזור לה. יש דברים שמצריכים אובייקטיביות, ואת כחברה טובה לא יכולה לנטרל את הסובייקטיביות. כפי שיפית כתבה, זה שטיפול אחד לא עלה יפה, זה לא אומר שהכיוון הזה מנוטרל. יש אנשים שניסו כמה וכמה פסיכולוגים עד שהם מצאו את האיש הנכון עבורם, שעימו נוצרה כימיה. אגב, חברתך פנתה לטיפול ביוזמתה או שהופעל עליה איזשהו לחץ מהסביבה? באופן עקרוני התשובה חיובית, אפשר לעזור לה - אבל רק אם היא רוצה שיעזרו לה. בסופו של דבר, את יכולה להיות שם בשבילה כחברה, וזו עזרה גדולה מאוד. את לא יכולה לאלץ אותה לטפל בעצמה אם היא ממש מתנגדת. אבל בתוך קשר כזה אל תשכחי דבר מאוד חשוב - תשמרי על עצמך, אל תתני לעצמך להיסחף יותר מדי עמוק אל תוך העולם שלה. הרה.
תודה רבה ליפית ולהרה על התשובות , אולי עכשיו אוכל לתת יותר פרטים לאחר שקראתי את התשובות שלכן . אז .. חברתי בת -50- , והיא סובלת מגלוי עריות רגשי ( סמוי ) , עם אמא שלה , וכן , הופעל עליה לחץ מאוד מסיבי דווקא מאמא שלה, ללכת לטיפול פסיכולוגי , משום שבבית התיחסו אליה כאל הבת ה"בעייתית " משהו כמו את סתם ילדה משוגעת " שממציאה סיפורים " , כמו , מי יאמין לך בכלל , ןאז כמובן שהיא זקוקה ל "טיפול " , אם היא בטיפול , אז משהוא איתה בטוח לא בסדר ,לפני שנים זו היתה הגישה למי שנמצא ב"טיפול" ו.... זו היתה הגישה אצלה בבית , וכמובן שעם אבא כל-כך פסיבי , שלא מסוגל להגיד מילה אחת נגד אמא שלה , ועל כל בעיה שלה הוא בכל מקרה שלח אותה לאמא שלה , מסכנה מה יכלה לעשות ???... הורדתי בשבילה חומר מהאינטרנט על גלוי עריות רגשי , וכל מה שקשור לנושא , . אני באמת מאוד זהירה לא להיסחף לתוך החור השחור שלה , ובכלל אני נשואה ועובדת , רק שמאוד כואב לי עליה . אולי תוכלו לעזור לי , לאן להפנות אותה לטיפול בנושא הספציפי שלה , מפני שהיא כבר המון שנים מסתובבת בכל מיני פגישות של אכלנים כפייתיים , ומכורים למיניהם , וכל מיני תוכניות של אוכל עם 12 צעדים, ואכל ללא פחמימות , ולא מזמן היא יצאה מהארון עם הצהרה שהיא לסבית . כל אלה לא משנים לי כהו זה , אני רק רוצה לעזור לה שתרגיש טוב כאדם . את תשובתכם בבקשה מ...מושאגת