אבדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  תביעות ביטוח

05/03/2011 | 20:58 | מאת: חן

שלום רב, מלפני שנתיים רופאה תעסוקתית הורידה משרתי ל50% ממשרה מלאה בשל ריבוי בעיות רפואיות. מאז הייתי בתהליך הדרגתי מול הביטוח הלאומי ולפני חודשיים קיבלתי 74% יציבה. בפנותי לחברת הביטוח הנ"ל התייחסו לפרוטוקול הביטוח הלאומי ושילמו לי בהתאם לביטוח הלאומי. האם אמורה חברת הביטוח לשלם לי מאז שרופאה תעסותית החליטה להוריד משרתי? הרי כשחותמים על פוליסה סוכן הביטוח מבהיר שאין קשר בין חב' הביטוח לביטוח לאומי.ידוע אף שתהליך מול הביטוח הלאומי אורך זמן. מה עלי לעשות? האם להתעקש ולבקש מיום שירדה משרתי? (כמובן לאחר 3 חודשי המתנה)מה החוק אומר בדבר? אגב קיבלתי אובדן כושר עבודה חלקי. בתודה לעצתך חן

08/03/2011 | 17:09 | מאת: חן

שלום רב, האם יש סיבה לכך שלא ענית לי ולכולם כן? אשמח לעצתך חן

ראשית אני מתנצל שלא עניתי לך - לא הייתה לכך סיבה מיוחדת סתם טעות חברת הביטוח אמורה לשלם מתום תקופת ההמתנה. תקופת ההמתנה מתחילה במועד קרות מקרה הביטוח מועד קרות מקרה הביטוח מוגדר בפוליסה ולא בהכרח תואם את החלטות המלל. יחד עם זאת בדרך כלל החלטת הרופאה התעסוקתית יכולה להוות אינדיקציה למועד קרות מקרה הביטוח אני מציע תנסה להתווכח עם חברת הביטוח או תפנה לקבלת ייעוץ מקצועי

מנהלי פורום תביעות ביטוח