שלום לכולם,אנא עזרתכם

דיון מתוך פורום  תביעות ביטוח

27/12/2010 | 18:30 | מאת: MUKI

אני סובל מחרדות עם אגורופוביה בשילוב עם או סי די.במילים אחרות,אני מוגבל מאוד בחיי,ועכשיו המצב עוד סביר יחסית למה שהיה.אני נמנע מלהתרחק מביתי ומ"מהמקום הבטוח",ומשתדל להימצא במקומות הקרובים לבתי חולים במקרה ואזדקק לעזרה.איני משתמש במעליות ואיני עולה ליותר מקומה 2-3 גם במקומות בהם אני חש יחסית בטוח אפילו.איני מתרחק במקום מגוריי יותר מדי,ותמיד נמצא במצב שאוכל לברוח חזרה למקום בטוח בזמן חרדה,הקיימת כמעט כל הזמן.אני מתבייש לומר,אך גם בבית לפעמים איני חש בטוח,והמון פעמים אני מחזיק עצמי מלנסוע לבית חולים.כן,גם בבית.עכשיו יחסית המצב טוב משום ועד לא מזמן נמנעתי להזמין אנשים לביתי מחשש שאברח,אשתגע,או אפגע בהם ו/או בעצמי. כעת המצב טיפה טוב יותר בשל הטיפול אותו אני עובר,אנשים מגיעים אליי ומדי פעם אף נשים נשארות לישון אם אני יוצא עם מישהי.כמובן שגם תחום זה בעייתי משום ואני מוגבל מאוד,ואף אשה לא תרצה לחיות עם אדם כה מוגבל שלא יכול ללכת לשום מקום ורק נמצא איתה בבית. טופלתי במחלקת יום בבית חולים פסיכיאטרי,ומאז אני מטופל בקביעות בתרופות וע"י פסיכולוגית התנהגותית קוגנטיבית,עימה אני מבצע חשיפות למצבי החרדה שלי.תהליך ארוך ומייגע,והדרך עוד ארוכה מאוד. עבדתי בחברת הייטק עד לפני כשנתיים,ועזבתי את עבודתי עקב הבעיה שהחמירה מאוד עד למצב שלא יכלתי להגיע למקום העבודה. מאז קיבלתי קצבת אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח אצלה יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה.קיבלתי 100 אחוזי אובדן עד לפני חודשיים,אז הוחלט לשלוח לי מטעמם פסיכיאטר שיתן חוות דעת על מצבי. לאחר מלחמות רבות והסברים שאיני יכול להגיע אליהם לבדיקה,הרופא הגיע אליי. כצפוי,הרופא שלל לחלוטין כל בעיה והחליט כי אני כשיר לעבוד בכל דבר וגם בעיסוקי הקודם. הרופא הנ"ל הוא מנהל מחלקה בבית חולים פסיכיאטרי,ואני חש עצב וחמלה גדולים מאוד כלפי מטופליו,אם אותי הוא שלל בהינף יד משיחה של עשר דקות,אני מאוד מרחם עליהם.כמו כן,ערכתי בדיקה על שמו בגוגל על חוות הדעת שלו,ובכולן הוא שולל ללא עוררין.אין ספק,הוא טוב מאוד לחברות הביטוח המעסיקות אותו. כעת איני יודע מה לעשות,היום שלחתי חוות דעת מהרופאה שלי ומהפסיכולוגית שלי לצורך ערעור. בנוסף,הוחלט,ע"י תמיכה מהמטפלת שלי,שאחפש עבודה בלי יותר מדי אחריות ושתהיה נוחה למגבלות שלי כרגע,על מנת לחזור אט אט לשגרה ולנסות לחזור לחיים תקינים. איני יודע אם יש לי אובדן כושר חלקי ומהם תנאיו,זה בבדיקה כרגע מול חברת הביטוח,אם מגיע לי שיפוי אם אעבוד במשהו שלא תואם את עברי ואת השכלתי(הנדסאי תעשיה וניהול).אני יודע ובטוח,שאם לא היתה לי את ההפרעה הנ"ל,היום הייתי בתפקיד בכיר ומרויח משכורת נאה מאוד. אין לי מושג לגבי תנאים נוספים המגיעים לי לפי הפוליסה,אדע זאת במהלך הימים הקרובים. הוצע לי לעבוד לא רחוק מביתי,בקומת קרקע,לא הרחק מבית חולים,בתפקיד תומך טלפוני בחברת מחשבים. איני יודע במקרה כזה מה לעשות,האם החברה יכולה לומר שזה תחום עיסוקי ולצאת ידי חובה,גם כשהשכר יהיה נמוך בהרבה ממה שהרווחתי.בעיה נוספת היא,שהחברה הנ"ל אמורה לעבור מקום עוד חודשיים למקום שאליו כנראה לא אוכל להגיע בגלל ההפרעה שלי. אם אתחיל שם,יהיה לי ככל הנראה קשה מאוד לחזור לחברת הביטוח עם בקשות לאחר מכן,והם ינסו להתנער,אותם בטח לא מעניין שהחברה עברה מקום.בינתיים מזה חודשיים אני במלחמות עם חברת הביטוח,לא מקבל קצבה.העבודות היחידות שאני יכול לבצע כרגע הן עבודות כלליות,עם שכר נמוך,וכמה שפחות אחריות,הרי אני בתחושת בריחה כל הזמן. הוצע לי במקביל להגיש נכות לביטוח לאומי,פעולה שנמנעתי ממנה עד עתה בשל החשש לצרות עם רשיון נהיגה וכאלה.כמו כן הבנתי שאפשר לבקש רטרו אקטיבית נכות מהם.האם הדבר מתנגש עם ביטוח פרטי?הבנתי שבכל מקרה אין אפשרות לקבל יותר מ75% ממה שהרווחתי קודם. אני אובד עצות. אנא עזרתכם,אני מאוד מאוד זקוק לה.

מקרה מורכב וקשה מאוד לתת עצה במסגרת האינטרנט אם תרצה אשמח להפגש איתך ולנסות לייעץ לך

מנהלי פורום תביעות ביטוח