פענוח בדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

04/04/2013 | 07:20 | מאת: מישהי

שלום, אם אתם יכולים לפענח לי את התוצאות של בדיקת הפאפ. קיבלתי את התוצאה באתר מכבי האם עליי לפנות לרופא או שלא? הבנתי את המילה נגטיב-שלילי אבל מה רשום בפסקאות האחרות? Specimen Adequacy Satisfactory for evaluation. Transfomation zone component present (endocervical/metaplastic cells). Partially obscuring inflammation. Interpetation/result Negative for intraepithelial lesion or malignancy. Recommendation Routine follow up

יש דלקת ואין סרטן וטרום סרטן.

08/04/2013 | 18:08 | מאת: מישהי

זו דלקת קלה או קשה? האם היא תפגע לי בפיריון? האם אפשר לטפל בזה וזה יכול להיעלם?

אין פרטים נוספים על הדלקת ולכן אין לי תשובה לשתי שאלותייך.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם