קראתי שנגיפי ה HPV גורמים להרבה סוגי גידולים

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

14/02/2011 | 19:51 | מאת: שירי

האם המידע הזה נכון? אם כן, האם 2 החיסונים מגינים גם נגד גידולים אלו? האם יש עוד גידולים חשודים הנגרמים ע"י נגיפים אלו? בנשים: CERVICAL, VULVAR, VAGINAL בגברים: PENILE בגברים + נשים: ANAL, HEAD AND NECK

לקריאה נוספת והעמקה
15/02/2011 | 05:15 | מאת: פרופ' יוסף מנצ'ר

החיסון "גרדסיל" מגן בפני כל הגידולים הנגרמים על ידי הזנים 6,11,16,18. החיסון "סרבריקס" מגן בפני כל הגידולים הנגרמים על ידי הזנים 16 ו-18. בישראל למעשה אין לגברים יהודיים סרטן הפין.

15/02/2011 | 11:53 | מאת: שירי

ידוע לי כי חולפות הרבה שנים מרגע החשיפה לנגיף אונקוגני עד להתפתחות גידול. לעיתים זה קורה אחרי 20 שנה ויותר. החיסונים נכנסו לשימוש המוני לפני כ 5 שנים. האם ראו כבר ירידה בגידולים באלו שהתחסנו או רק ירידה בנגעים טרום-סרטניים? ומה יקרה אם החיסון יעיל רק ל 10 שנים ואז תהיה החשיפה ל HPV? לדוגמה, אם נערה חוסנה בגיל 12, נידבקה בנגיף בגיל 24, האם היא עלולה לחלות בגיל 45-50? או אולי נצטרך להתחסן כל כמה שנים?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם