נחירות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

20/05/2010 | 13:00 | מאת: אביב

שלום, אני בן 30 ולפי מה שמספרים אני נוחר חזק מאוד. אני ממש רוצה לטפל בזה. רופאת אא"ג בדקה אותי ואמרה לי שהשקדים שלי בולטים מאוד והסברתי לה שיש נחירות גם כשאהאף פתוח לחלוטין (אני גם מרגיש שזה בא מהגרון ולא מהאף). היא הסבירה לי את התהליך של ניתוח להוצאת שקדים - הרדמה ובין שבוע לשבועיים של סבל מתמשך, סכנה לדימומים וכו'. רציתי לדעת יותר על הסיכונים בניתוח כזה בגיל הזה, סיכויי החלמה והתאוששות ביחס לתועלת של הניתוח. תודה רבה.

31/05/2010 | 07:06 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, לפי מה שמספרים אתה נוחר חזק מאוד. רופאת אא"ג בדקה ואמרה שהשקדים שלי בולטים מאוד. הסבירה התהליך של ניתוח להוצאת שקדים - הרדמה ובין שבוע לשבועיים של סבל מתמשך, סכנה לדימומים וכו'. אני ממליץ לפני כל ניתוח לבצע מעבדת שינה. הסיכונים בניתוח כריתת שקדים כזה בגיל הזה, הם בעיקר כאבים חזקים ודימום אפשרי. ניתן לבצע עם COBLATION ואז יותר קל. סיכויי החלמה והתאוששות טובים ביחס לתועלת של הניתוח אך כמובן שצריך לראות קודם מעבדת שינה ולראות אם אין ממצא נוסף מפריע. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה