הפסקת נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

05/08/2009 | 13:05 | מאת: בקי

שלום רב בני בן השנתיים שוקל 9 קג נוחר בשינה ומפסיק לנשום 192 פעמים. כמות החמצן יורדת ל83% במהלך השינה. תוצאות אלו קיבלמו לאחר שבני ישן במעבדת שנה. אני גרה בארהב והלכתי לקבל חוות דעת משני רופאים: אחד אמר לכרות את כל השקדים כריתה מלאה + פוליפים והשני אמר להוציא את הפוליפים ןלהקטין את השקדים ב-90% לא לבצע כריתה מלאה. באיזה גישה אתה דוגל ולמה? מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה ומתי שיטה אחת עדיפה על השנייה אם בכלל. תודה מראש

06/08/2009 | 15:07 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום לבקי דום נשימה בילדים יתכן בהחלט על רקע שקדים ואדנואידים מוגדלים. אם השקדים והאדנואידים אצל בנך גדולים והומלץ לטפל בהם אני הייתי ממליף על כריתת האדנואיד והקטנת השקדים ב90% עד קרוב לקפסולה בשיטת COBLATION. היתרון הוא ששומרים על מעט רקמת שקד, זה פחות כואב לילד ופחות מדמם ומשיג תוצאות טובות לדום נשימה בשינה. בשיטה הרגילה בה כורתים את כל השקדים יש כאבים רבים יותר וכן סיכון לדמם. בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה