פניה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

01/04/2010 | 17:13 | מאת: יעקב

שלום! אני סובל מדום נשימה בדרגה בינונית ונחירות. בין היתר יש לי חסימה כתוצאה מסטיית מחיצה באף. עדיין לא עברתי את הניתוח בשביל להשתמש ב- cpap. הפחידה אותי רופאת המשפחה בזה שאמרה שאתה יום אחד יכול למות חס וחלילה. האם זה נכון? עד כמה אני מסכן את בריאותי?

13/04/2010 | 21:31 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

אתה סובל מדום נשימה בדרגה בינונית ונחירות. בין היתר יש לך חסימה כתוצאה מסטיית מחיצה באף. עדיין לא עברת ניתוח. ראשית, לא צריך להיבהל כי לא כל כך מהר יש בעיות קשות עקב דום נשימה בשינה, אולם בהחלט לא צריך להזניח זאת כי זה משפיע באופן עקיף על תחלואה כמו יתר לחץ דם ועוד. לכן אם סטית המחיצה מפאיעה לשימוש במסיכת CPAP כדאי לתקן את המחיצה ואז גם תנשום טוב יותר מהאף. ניתן לבדוק אם אפשר לעזור בעוד מקומות כמו בחיך, אך צריך בדיקת אף אוזן גרון בברכה

13/04/2010 | 22:26 | מאת: יעקב

א. תודה רבה. ב. אני מרים עכשיו ידים , קודם אסע לח"ול ואח"כ אעבור את הניתוח בהרדמה כללית. אשתדל מאד לישון עם ה cpap ,כי זה לא כל כך פרקטי. יהיה לי קשה אבל התוצאות הן בהרבה חיוביות מהכל. יכול להיות שלא אצתרך לקחת 3 פעמים ביום ואבן. ובנוסף לא אתעורר סתם בלילה.

14/04/2010 | 17:54 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

אתה סובל מדום נשימה בדרגה בינונית ונחירות. בין היתר יש לך חסימה כתוצאה מסטיית מחיצה באף. לכן אם סטית המחיצה מפrיעה לשימוש במסיכת CPAP כדאי לתקן את המחיצה ואז גם תנשום טוב יותר מהאף.סע לחו"ל ותהנה. שתחזור תיגש לבדיקת אף אוזן גרון. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה