נחירות ותוצאות מעבדת שינה -אבקש את התיחסותך תודה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

15/09/2016 | 12:44 | מאת: רונית

שלום פרופסור . אני בת 43 לאחרונה התחלתי קשר זוגי לא מזמן . אני נוחרת ובן זוגי עם שינה מאוד קלה וקשה עד שבלתי אפשרי לישון יחד מה שמביא מצב לישון בשני חדרים נפרדים ופגיעה חזקה בזוגיות . ניסיתי שלב ראשון לשים את המדבקות על האף וזה לא עזר להורדת רמת הנחירות הלכתי למעבדת שינה לעשות בדיקות ולהלן התוצאות: משך הבדיקה 3 שעות ו35 דקות ,אובחנו 7 הפסקות נשימה חלקיות , צפיפות הפסקות הנשימה 2 אירועים לשעה ,נרשמו 14 ירידות ברווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 98 אחוז ועד למינימום של 90 אחוז , במשך 31.2 אחוז מהלילה נשמעה נחירה . נא התייחסותך לתוצאות האם יש כאן בעיית הפסקות נשימה והכי חשוב באיזה עזרים להשתמש (שמענו על מייצב לשון פתרון יקר ולא ברור אם הוא יעיל והאם יש לו סבסוד בקופת חולים ?) להקטין את הרעש של הנחירות אחרי שהמדבקות על האף כאמור לא עזרו לי ,איך פותרים את בעיית הנחירות כדי שגם תעזור לזוגיות תקינה . תודה מראש על תשובתך.

שלום לאחרונה התחלת קשר זוגי ואת נוחרת ובן זוגי עם שינה מאוד קלה וקשה עד שבלתי אפשרי לישון יחד. אתם ישנים בשני חדרים נפרדים עם פגיעה בזוגיות . מדבקות על האף - לא עזרו להורדת רמת הנחירות במעבדת שינה - צפיפות הפסקות הנשימה 2 אירועים לשעה ,ירידות ברווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 98 אחוז ועד למינימום של 90 אחוז , במשך 31.2 אחוז מהלילה נשמעה נחירה . אין בעיית הפסקות נשימה אלא בעיקר נחירה. לא ברור מה הBMI שלך? ניתן לבצע בדיקת SLEEP ENDOSCOPY כדי לראות בדיוק מאיפה הנחירות ובהתאם לטפל כירורגית בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה