אף סתום בשינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

23/01/2010 | 09:18 | מאת: שירן

שלום, אני בת 25 (ללא עודף משקל) ומזה כמה שנים האף שלי נסתם רק בשינה (ללא נזלת) הייתי אצל רופא שאמר לי שהמחיצות שלי בסדר. מדוע זה קורה?

09/03/2010 | 23:16 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום שירן, האף שנסתם בלילה בשינה יכול להיות קשור בשינויים במצב הקונכיות התחתונות. לעיתים הקונכיות משנות את גודלן עקב שינויים ברירית במהלך הלילה. הייתי מציע בדיקה נוספת של האף בזמנים שונים. בנוסף בדיקה אנדוסקופית של האף והלוע האפי חשובה גם כן.

09/03/2010 | 23:21 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

אף הנסתם בלילה יכול להיות קשור בשינויים ברירית של הקונכיות התחתונות. קיימים שינויים במהלך היום ברירית הקונכיות התחתונות כך שהן יכולות להיות מוגדלות בחלק מהזמן. מומלץ על בדיקת האף שוב ואף מספר פעמים וכן בדיקה אנדוסקופית של האך והלוע האפי.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה