אשתי נוחרת מהאף !!!

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

10/05/2015 | 17:40 | מאת: שלומי

שלום פרופ' ברוורמן לאחר ביקור אצל רופאת אף אוזן גרון ולאחר בדיקת דום שינה שנמצאה שלילית , אשתי נוחרת בדציבלים לא מבוטלים לאורך כל הלילה עד היקיצה . במשך יותר משנה חיי אינם חיים איני מסוגל להרדם או לשמר שינה רצופה לאור המטרד , לילות לבנים נהיו ענין שבשיגרה עבורי וכדורי שינה וכדורי הרגעה עם בבחינת הכרח על מנת שאשן קצת ואוכל לתפקד כאדם יצרני . הנחיאות בוודאות מקורן אינן בחיך ואשתי לעולם לא ישנה עם פה פתוח , הנשימות הן כבדות מאוד מלוות בציפצופים וזימזומים שיוצאים לה מהאף . אני נכה ובעל בעיות אורטופדיות קשות והשינה מבחינתי היא הכרח ניסיתי אטמי אוזניים ללא הועיל ,פלסטרים לאף גם לא עזר. אשתי שמנה ונמוכה אסמטתית ואלרגית ואני מניח שלענין המשקל יש משמעות אבל האם יש משהו נוסף שאתה יכול לייעץ בענין כאוב זה למעט לעזוב את הבית ?

שלום, אשתך נוחרת חזק לאורך כל הלילה עד היקיצה . אתה חש לילות לבנים. הנחירות בוודאות מקורן לא בחך לדעתך ואשתך לעולם לא ישנה עם פה פתוח. יש ציפצופים וזימזומים שיוצאים לה מהאף. אני חושב כי עליה לעבור בדיקת אף אוזן גרון. בבדיקת SLEEP ENDOSCOPY ניתן לברר את מקור הנחירה ולראות אם ניתן לטפל בכך. הפחתת משקל בוודאי תעזור. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה