אף סתום כרוני, שינה במשך 3 שנים ללא רצף יותר מ-3 ש

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

01/04/2015 | 21:06 | מאת: ציפי

שלום פרופ', מאז שאני זוכרת את עצמי , יש לי אף סתום, ללא חוש ריח מפותח, אם בכלל ואסתמה ממש קלה. אחרי שנולד בני הבכור וביתי כ-11 חודשים אחריו, גילו לי גם קרישיות יתר בדם. לפני כשנה היה לי התקף אפילפסטי ראשון בחיי בלילה, ואחרי כמה חודשים המשיכו ההתקפים כל חודש וחצי. אני לא יודעת מזה כלום, ומעולם לא היה לי התקף ביום. EEG תקין וMRI ראש תקינים. האם אתה מכיר עוד מיקרים כאלו שיש התקפים אפילפטים בלילה בלבד. לאחר הלידות לא ישנתי רצוף כ-3 שנים מעל 3 שעות בגלל רצף של הילדים. ההתקפים התחילו מאוחר יותר . אני מרגישה טוב במשך היום, ואם הייתי חיה לבד לא הייתי יודעת על קיום ההתקפים. אם אטפל באף הסתום, ואשן יותר טוב, יכול להיות שההתקפים יפסקו, האם יש קשר? תודה .

שלום, יש לך אף סתום תמיד, ללא חוש ריח מפותח ואסתמה קלה. לפני כשנה היה לך התקף אפילפסטי ראשון. אחרי כמה חודשים המשיכו ההתקפים כל חודש וחצי. EEG תקין וMRI ראש תקינים. בעניין אפילפסיה מטפל נוירולוג ולי אין נסיון באבחון וטיפול באפילפסיה. לא ברור לי כלל אם תטפלי באף הסתום תהיה השפעה על האפילפסיה אך את יכולה לנסות. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה